De wereld hield de adem in

Van onze verslaggever

Vanuit de hele wereld bereiken ons meldingen, ongeacht of het er dag of nacht was, die spreken over hetzelfde fenomeen. Er was sprake van een fractie van een seconde, van een zeer korte flikkering, en toch was het meer dan duidelijk. De mensheid beleefde collectief iets ongekends en hield de adem in. Voor heel even werden we teruggeworpen naar het niveau zoals dat in ons Oerbestaan is vastgelegd. Heel even leefden we met de hoop, met onze dromen die zijn achtergebleven na de Oerknal.
Deskundigen hebben er vooralsnog geen verklaring voor. Zij hebben zich wereldwijd verenigd om te proberen, middels gedeeld onderzoek, tot een aanvaardbaar antwoord te komen.
Volgens natuurkundige en Nobelprijswinnaar Dr.von Bimmelberg, zijn alle wetenschappers het er over eens dat zij zich moeten richten op het noordelijk halfrond. Op het uitgesproken moment was het daar licht.
Bioloog Alfred R. Windborn verklaarde dat er veel ophef is om niets. Volgens hem is de situatie niet uniek hoewel bijzonder. “Het is zeer goed mogelijk,” aldus de heer Windborn, “Dat we hier spreken over het precieze moment waarop bij toeval alle mensen tegelijk hun ogen knipperden. Zij die op dat moment sliepen, dat kan niet anders, bevonden zich ongetwijfeld in hun periode van REM-slaap, die, zoals bekend, snelle oogbewegingen veroorzaakt.”
Op de vraag gesteld aan de dichter en Indiase goeroe Sri Ari, hoe het mogelijk is dat er op de wereld een land is, een land waar de dag halverwege was, waar sprake is van maar één vrouw en één man die niets van het fenomeen hebben ervaren, had hij een eenvoudige verklaring:
“Het is een vast gegeven,” reageerde hij. “Dat geliefden elkaar bij het kussen niet aankijken, zij sluiten het liefst de ogen om samen één te worden. Naar buiten kijken schept verwachtingen. Naar binnen kijken schept overgave. To be or not to be.”
Het is maar de vraag of er ooit überhaupt zal worden bewezen of liefde een universum kan bewegen. Verwacht wordt dat het resultaat van onderzoek lang op zich zal laten wachten. Misschien moeten we leren leven met de vraag: Waarom ging de zon heel even uit en aan?

Kort verhaal

John D. Muller View All →

Schrijver van korte verhalen. Soms iets langer. Soms iets anders.

I write short stories. Sometimes a bit longer. Sometimes different. Like poems. I also would like to translate my stories so it can be made into movies and I will earn a lot of money and can spend almost a day at the Oscars. But I don’t have the time for it. Now I live in poverty. Which is good. Poverty makes good heartbreaking stories.
Nu ga ik verder in Dutch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: